• Map

  CONNECTING BORDERS, CITIES, PEOPLE ! SERBIA, BULGARIA, ALBANIA,GREECE, MACEDONIA, KOSOVO

 • skopje

  20 YEARS OF EXPERIENCE ON THE TELECOMMUNICATION MARKET IN THE REGION !

 • fiber optic

  OPERATING MORE THEN 600KM OF FIBER OPTIC NETWORKS,
  CONNECTING ALL MACEDONIAN BORDER CROSSINGS !

 • cloud

  CLOUD OR NO CLOUD WE BELIEVE IN OUR SERVICE !

МОЛ Комуникации е телекомуникациски оператор со долгогодишно искуство со обезбедување на сите телекомуникациски услуги на територијата на Македонија.

Компанијата МОЛ Комуникации е основана во 2002 година во Скопје, Македонија. Компанијата го смени своето име во МОЛ Комуникации во 2014 година по крајот на мајката компанија Македонија Он-лајн (најголемиот приватен интернет провајдер во земјата до 2006 година) компанија која беше принудена да се затвори поради антимонополски проблеми со Македонски телекомуникации (дел од Дојче Група Телеком) и нивното монополско однесување на македонскиот пазар.

Со ребрендирањето и трансформацијата, МОЛ Комуникации се позиционира на пазарот како високо квалитетен обезбедувач на телекомуникациски услуги за поголеми компании и корпорации, како и за други телекомуникациски оператори на кои МОЛ Комуникации може да им обезбеди навреме сопствени и специфични услуги. Нашите целни клиенти бараат висок SLA и нула неуспех при испорака на услуги или проекти, а со тоа и нашата посветеност во работата и знаењето не ставаат на врвот на најдобрите даватели на услуги во Македонија. Ние веруваме дека искуството што го градевме со текот на годините ќе донесе резултати што се обидуваме да ги постигнеме и долгорочните односи што ги воспоставивме нема да обезбедат ништо друго освен високо квалитетно услуги за нашите клиенти.

МОЛ Комуникациите  ја наследи инфраструктурата на Македонија On-Line и имаат своја национална безжична 'рбет и' оптички 'инфраструктура во главниот град Скопје. Со текот на годините компанијата успеа понатаму да ја прошири својата мрежа со оптички влакна и сега работиме и управуваме со над 600 километри мрежи на оптички влакна низ целата земјата и тоа кон сите поголеми градови во Македонија како  и кон сите гранични премини со соседните земји. Имаме целосно излишни гигабитни врски до Интернет, обезбедувајќи ни неограничени ресурси и врвно квалитетно работење. Нашите сервери се наоѓаат на дисперзирани локации во Скопје, Хрватска и Германија, овозможувајќи ни да ги понудиме нашите услуги преку Интернет со одлично време и квалитет

Ние ги обезбедуваме сите телекомуникациски услуги од VoIP до цевки со темни влакна и празни влакна. Добивме неколку награди за квалитетна работа и маркетинг кампањи и развивме над 300 мултимедијални решенија за локалните бизниси.

МОЛ Комуникации како еден од водечките даватели на услуги во земјата е целосно акредитиран лиценциран оператор според македонскиот закон за телекомуникации и Македонската агенција за телекомуникации. (www.aec.mk).

 

Во денешниот динамичен свет на телекомуникации и жестока конкуренција единствените компании кои преживуваат на пазарот се најиновативни со највисок квалитет. Годишното искуство што го имаме зад нас ни овозможува да обезбедиме какви било телекомуникациски услуги низ цела Македонија и повеќе. Ниту една технологија и ниту една услуга не е непозната за нас и со тоа ни овозможуваат да обезбедиме дури и најсложени услуги што се бараат од нас. Од обезбедување градежни работи за инфраструктурни проекти до испорака на врвни MPLS / VPN услуги на слојот 2/3, ние секогаш се стремиме да испорачуваме со највисок SLA за придобивките на нашите клиенти. Ако сте мала, голема компанија или поголем оператор на телеком / услуга, можеме да ви помогнеме во бизнисот да го проширите и зголемите вашето деловно или портфолио на услуги.

Ве молиме слободно контактирајте не за било каков вид на прашање од едноставни консултации до специфични проекти со високо искуство.

Our fiber optic network infrastructure  throughout Macedonia connecting all border crossings and major cities.   

Низ годините  работевме со многу локални и меѓународни компании и секогаш се трудевме да го прошириме портфолиото на партнери, затоа не двоумете се да контактирате со нас доколку сте интересни за партнерство со нас. Нашиот бизнис се заснова на нашата одлична соработка и соодветна деловна етика кога работиме со нашите партнери. Заедничките придобивки и заедничкото решавање на сите прашања ни овозможија да воспоставиме долгорочна врска со бројни партнери од Македонија, Бугарија, Грција, Хрватска, Србија, Словенија и неколку од целиот свет. Придобивките од нашите одлични партнерства може да се видат преку нашата сигурна и квалитетна услуга што ја доживуваат нашите клиенти. Ние сме секогаш отворени за нови услуги и ново партнерство за понатамошен развој на нашиот бизнис и доколку имате каква било идеја или ви требаат само некои информации, слободно контактирајте не без никакви обврски. Beе бидеме повеќе среќни да ви обезбедиме секаков вид на информации што можеби ќе ви требаат за нашата компанија или можеби за телекомуникацискиот пазар во Македонија или во регионот.

 

 

 

 

Со повеќе од 20 години искуство на телекомуникацискиот пазар во Македонија, изградивме големо портфолио на задоволни клиенти. Повеќе од задоволство ни е да обезбедиме каква било препорака побарана врз основа на одредена тема или општа препорака за нашата работа,

Некои од препораките што можеме да ги споменеме се работи за инфраструктура на влакна за VoxMundi Хрватска, услуги со темни влакна со оптички влакна за институција за расчистување на банка во Македонија (KIBS), закуп на оптички влакна со темни влакна во Капитал банка Скопје, услуги за интернет облак за бројни мали и средни бизниси .